top of page

HAASTATTELU

Haastattelussa vuoden 20/21 voittajajoukkue

- Saimaan Norpat!

Vuonna 2021 ensimmäistä kertaa Pieksäjäisissä kilpailemassa ollut Saimaan Norpat -joukkue nappasi kirkkaimman pokaalin vain yhden pisteen erolla toiseksi tulleesta Hieno Joukkueesta.
 

Joukkueen kapteeni Siiri Ryhänen, millä fiiliksillä lähditte kisaamaan Pieksämäelle?

”Osallistuminen meni niin, että olimme juuri Karjalan Kovin tiimikisoissa ja huomasin, että Pieksäjäisiin arvotaan kolmelle joukkueelle paikat. Ilmoitin meidän tiimin siihen, mutta arpaonni ei sillon valitettavasti suosinut.

Jossain vaiheessa syksyä CF-suomen facebook-ryhmään tuli paikka myyntiin ja kerkesin nappaamaan joukkuepaikan sieltä kautta. Ilmoitin sitten asiasta muulle tiimille, että marraskuussa taas kisataan.

Olimme kuulleet kehuja, että edellisenä vuonna kisoissa oli ollut huipputunnelma. Erityisen kiva twisti oli, että kisoihin vaadittiin se vähintään 120 vuoden yhteisikä.”

Kilpailu kärkipaikoista oli tiukkaa koko viikonlopun ajan. Finaalin lisäksi veitte lajivoitin lajista nro 2 ”Karstan Kiertäjät”. Voitto ratkesi teidän eduksenne käytännössä vasta finaalilajissa. Mitä piditte kisojen tasosta ja lajeista?

”Kyllähän 32:een joukkueeseen mahtuu monentasoista tekijää, varsinkin kun karsintoja ei ole, mutta kisoissa oli kyllä hyvä taso ja tiukkaa vääntöä oli koko viikonlopun ajan. Lajit oli kivat ja monipuoliset. Voimaosuudessa oli ainakin meille uudenlainen konsepti (Clean & Jerk tai Snatch -pyramidi, Laji 5: ”Pyramidihujaus”), niin se oli hauska!

Lajit olivat ilmeisen hyvin suunnitellut ja monipuoliset.Mikä laji jäi eniten mieleenne? Niin hyvässä kuin pahassa.

 

”Parhaiten mieleen jäi finaali. Olimme etukäteen heittäneet läppää, että olisipa kiva kun tulisi laji, jossa jokainen pääsisi tekemään vain omia vahvuuksiaan. Sitten kun finaalilaji julkaistiin, niin vähän meinasi naurattaa, kun se laji oli kun meille tehty ja oltiin vielä ääneen asiasta puhuttu. Meidän ei tarvinnut edes keskustella, kuka tekee minkäkin osion, kun se oli niin selvä juttu meille!”

Finaalilaji ”Voit Olla Yöhön” oli myös kisojen järjestäjien mielestä ehdoton suosikki. Lajissa edettiin viestinomaisesti suorituspaikalta toiselle, niin että joukkueen jokaisella jäsenellä oli etukäteen valittuna yksi oma suorituspaikka. Saimaan Norpat -joukkueen tekemistä oli ilo seurata kisojen aikana. Teistä näki, että toimitte todella hyvin tiiminä yhteen ja taktiikat on selkeästi hiottu kuntoon. Kuinka paljon ja miten treenaatte yhdessä?

 

”Hirveästi ei olla kisojen jälkeen yhdessä treenattu tiiminä, mutta nyt taas polkaistaan yhteistreenit oikein kunnolla käyntiin. Treeneissä yritetään keskittyä erityisesti tiimityöskentelyyn ja joukkueen heikkouksiin.

Tiimin kanssa treenit on hauskoja, mutta usein treenien suunnittelu lähtee vähän lapasesta ja jumpasta tulee yleensä aika rankka.

Aika hyvin kuitenkin tiedetään oman joukkueemme vahvuudet ja heikkoudet, joten sen puoleen taktiikat on melko helppo suunnitella.”

 

Pieksäjäiset tarjoaa tänä vuonna viime vuoden voittajajoukkueelle ohituskaistan lunastaa kisapaikka suoraan ohi myyntipäivän. Otatteko paikan vastaan, ja jos otatte, niin millä fiiliksillä lähdette puolustamaan mestaruutta?

 

”Ehdottomasti otamme paikan vastaan. Kieltämättä vähän paineita tulee, kun yksi voitto on jo taskussa ja sitä kovasti lähdetään puolustamaan. Kilpailussa tulee varmasti olemaan taas kovia tiimejä ja tietenki parhaamme teemme, että podiumille päästään!

Saa nähdä siis, mihin tänä vuonna rahkeet riittää. Joka tapauksessa super innoissaan ollaan ja odotetaan innolla, mitä kaikkea tänä vuonna on tarjolla. Pieksämäellä nähdään!”

bottom of page